* 1 puszka kukurydzy
* 100g serka topionego śmietankowego
* kostka bulionu drobiowego
* 0,5l wody
* ½ cebuli
* sól
* pieprz
* 2 łyżki masła
* 1/3 łyżeczki cynamonu
* gałka muszkatołowa zmielona
* tymianek
* grzanki
Sposób przygotowania:
W garnku roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną cebulkę i szklimy. Następnie
dodajemy kukurydzę i smażymy około 3-4 minut mieszając. Dodajemy wywar z 0,5l
wody i kostki bulionowej, zagotować. Dodajemy cynamon, tymianek, sól, pieprz.
Gotujemy 10-15 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy serek topiony, mieszamy,
blenderujemy, przecedzamy. Nalewamy do miseczki, dodajemy grzanki…
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz