Składniki:
* 1 mleko skondensowane 8,0% słodzone
* 2 łyżki kakao
* 6 łyżek cukru pudru
* 1 opakowanie wiórków kokosowych
* tabliczka czarnej i białej czekolady
Sposób przygotowania:
Mleko rozlewamy mniej więcej po równo do dwóch miseczek, do jednej dodajemy
kakao i mieszamy. Do każdej misko dodajemy po trzy łyżki cukru pudru, i ucieramy aż konsystencja będzie jednolita oraz gęsta. Dodajemy wiórek
kokosowych i mieszamy, aż będzie ciężko mieszać…
Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy na 3h
do lodówki. Wyjmujemy z lodówki, kroimy na kawałki.
Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę (najpierw jedną, potem drugą),
obtaczamy batoniki, zostawiamy do zastygnięcia i …
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz