sobota, 15 lutego 2014

Wafelki waniliowo-czekoladowe


Składniki:
* 2 mleka zagęszczone 8,0% słodzone
* 2 opakowania wafli
* 3 łyżki kakao
* 1 laska wanilii

Sposób przygotowania:
Mleka przelewamy do dwóch misek. Do jednej dodajemy 3 łyżki kakao a do drugiej ziarenka wanilii i mieszamy. Kładziemy np. na folię aluminiową jeden wafel i smarujemy go mlekiem z kakao zostawiając około jednocentymetrowy margines od brzegu, następnie kładziemy kolejny wafel i smarujemy mlekiem z wanilią, kładziemy kolejny wafel i smarujemy mlekiem z kakao i tak na zmianę… na  górę kładziemy wafel.
Na całość nakładamy deskę do krojenia. Na deskę kładziemy garnek z wodą na około 3h, aby wszystko się ze sobą skleiło. Kroimy w kostki i ….
Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz