Składniki:
* 250g sezamu
* 1 łyżka masła
* 2 łyżki cukru pudru
* 3 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Sezam prażymy na patelni aż się „zezłoci” i przesypujemy go do miski. W
kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, miód oraz cukier puder. Masę przelewamy do
sezamu i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy na blachę wyłożoną papierem do
pieczenia, dokładnie przyciskamy np. łyżką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego
do 1800C na 7 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze raz dokładnie przyciskamy
i odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na kawałki i ….
Smacznego! :)
Bardzo lubię te ciastka, jednak nigdy nie próbowałam zrobić ich sama...
OdpowiedzUsuńświetny przepis , na pewno wypróbóje :)
OdpowiedzUsuńDzięki. Miałem co dojadać w przerwach podczas grania w Wiedźmina.:)
OdpowiedzUsuń