sobota, 3 maja 2014

Sezamki

Składniki:
* 250g sezamu
* 1 łyżka masła
* 2 łyżki cukru pudru
* 3 łyżki miodu

Sposób przygotowania:
Sezam prażymy na patelni aż się „zezłoci” i przesypujemy go do miski. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, miód oraz cukier puder. Masę przelewamy do sezamu i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dokładnie przyciskamy np. łyżką i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 1800C na 7 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze raz dokładnie przyciskamy i odstawiamy do wystygnięcia. Kroimy na kawałki i ….
Smacznego! :)



3 komentarze:

  1. Bardzo lubię te ciastka, jednak nigdy nie próbowałam zrobić ich sama...

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny przepis , na pewno wypróbóje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki. Miałem co dojadać w przerwach podczas grania w Wiedźmina.:)

    OdpowiedzUsuń